Hapuilevia ensiaskeleita kirjailijana

”Nyt kun sä Linnea olet esikoiskirjailija, sun kannattaa alkaa ryypätä kunnolla”, neuvoi Tuomas Kyrö kustantamon kekkereillä. Vastaukseksi myhäilin viekkaasti alkoholittoman punaviinilasini takaa. Arvostan kokeneen kollegan alttiutta opastaa nuorempaa, mutta hapuilevat askeleeni eivät johdu ohjeen noudattamisesta.

Olen epävarma, koska eteen nousee asioita, joita en ole koskaan ennen joutunut pohtimaan. Kuten sitä, keitä ”vaikutusvaltaisia ja tärkeitä” henkilöitä haluan kutsua kirjan viralliseen julkistamistilaisuuteen. Kuka on vaikutusvaltainen? Isä? Äiti? Bändikaverit? Tunnetun poliitikon poikaystävä? Minulta tiedusteltiin myös ko. tilaisuuden kutsuvieraslistaa varten, keihin 50-luvun vaikuttajiin perheelläni olisi suhteita. No ei kehenkään, tarkemmin ajatellen sen ajan vaikuttajat lienevät kaikki jo haudassa. Jos eivät ole, se on huolestuttavaa. Vai onko länsimetro viivästynyt Kekkosen maanalaisen mausoleumin vuoksi?

Naistenlehden toimittaja uteli, miksi olen halunnut kirjoittaa vakavista aiheista kuten sota tai politiikka, kun nuori nainen voisi kirjoittaa vaikka chick litiä. Siinäpä kysymys, jota en ole myöskään ennen pohtinut. Hhmm. No kirjassahan on myös nuoren naisen hortoilua ja eksistentiaalista tuskaa, mutta katsotaan luetaanko sitä vakavaksi aiheeksi.

Vaan nyt en murehdi enempää, sillä riennän ihanan nuoren Edgarin luo, joka saksii ja värjää hiukseni taas kirjailijakuosiin! Siinä sitä chick litiä

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kirjoittajan elämä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s